13 Mar 2016

İlişkiyi yaralayanlar

   Karşınızda yine ben! Bugün çok yoğun olmayan bir gün geçirdim o yüzden de şu an çok mutluyum. Umarım sizin de gününüz güzel geçmiştir. Bugün sizlere bir ilişkiyi yaralayan davranışları, huyları yazmak istiyorum. Hadi bir an önce başlayalım! :)



   Tabi bunlar kişiden kişiye, ilişkiden ilişkiye değişebilecek şeylerdir. Ama genel olarak bir ilişkiyi ayakta tutan bazı unsurlar vardır: sevgi, saygı, güven, değer, özen, ilgi vs. Bu unsurların yokluğu ya da aşırılığı bir ilişkiyi sarsabilir. Ne demiş atalarımız azı yarar, çoğu zarar :)

   Bu temel özelliklerin dışında aşırı kıskançlık, anlayışsızlık, tahammülsüzlük gibi zamanla istemeden oluşabilecek davranışlar da yine bir ilişkiyi yaralayan şeylerdir. Eğer törpülenmezse bir ilişkinin bitmesine sebep olabilir. Eğer sizde ya da karşı tarafta aşırı olduğunu düşündüğünüz davranışlar varsa bunları oturup tatlı dille konuşmalısınız. Tabi eğer ilişkinizin bitmesini istemiyorsanız. :) Peki bu özelliklerimizi nasıl törpüleyeceğiz? Benim tavsiyem ve kendi yaptığım şey, bir defter alıp kendimde ve karşı tarafta aşırı bulduğum özellikleri yazmak ve kendiminkilerini kendimle konuşarak üstesinden gelmek. Örneğin eğer çok kıskançlık yapacaksam alıyorum kalemi kağıdı elime yazıyorum. Böylelikle abartılardan kaçınmış oluyorum ve mantıklı bir şekilde kıskanmış oluyorum. :) 

   Bunlar dışında ben hangi huylarımı kontrol altına almaya çalıştığımı söyleyeyim sizlere. İlk olarak uzak ilişki yaşadığım için sürekli sevgilimle konuşmak istiyorum ve bu bir süre sonra iki tarafında kendine zaman ayıramamasına ve iki tarafın da mutsuz olmasına yol açıyor. Bir ilişkiye başladığınızda ya da içinde bulunduğunuzda karşı tarafın da bir hayatı olduğunu unutmamalısınız. Bunun dışında çabuk alınmam ve sinirlenmem. Sinirlenince kendimi kaybedip kırıcı şeyler söyleyebiliyorum ve bu da karşı tarafta geçmeyecek bir kırgınlık yaratabiliyor. O yüzden sinirliyken konuşmamanızı tavsiye ederim daha sonra pişman olmamak için. :)

   Tabi bu özellikler kişiden kişiye ve ilişkiden ilişkiye değişir ilk başta da söylediğim gibi. Ben sadece kendi gördüklerimi ve etrafımdakilerin fikirlerini derlemeye çalıştım elimden geldiğince. Bu huyları, davranışları bulacak ve görecek kişi siz ve sevgilinizdir. :) 

   Bugünlük benden bu kadar! Umarım hepinizin güzel, mutlu ve sorunsuz ilişkileri vardır/olur. Bir sonraki yazımda görüşünceye kadar kendinize çok güzel bakın, dikkatli olun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder